Lärare lär

Jag är med i många pedagogiska facebookgrupper. Det har varit full aktivitet hela sommarlovet med pedagogiska tips, frågor, tankar och heta diskussioner. Det blir tydligt att lärare älskar att lära och att dela med sig. Här sitter man inte och håller på den praktiska mallen för att bedöma läsutveckling man knåpat ihop utan delar glatt med sig till tacksamma lärare i ett vidgat kollegium.  Detta gäller såväl personal i förskola som grundskola och gymnasieskola. För att inte tala om särskolans och SFI:s lärare!

På loven upplever många att de har tid och lust att förkovra sig i pedagogisk litteratur, forskningsrapporter, bloggar och UR-arkivet. Det verkar sticka i ögonen på en del. ”Hallå? Ni har väl semester?”, ”Sluta nu, gå och bada istället!”, ”Alla behöver vila” och ”Ni gör oss andra lärare en otjänst när ni arbetar på sommaren”. Säkert i all välmening. Men hallå? Får bilmekanikern hänga i garaget på sin semester? Får fotbollsproffset sparka boll även när hen inte har träning eller match? Får arkitekten läsa inredningsmagasin? För mig är delar av mitt arbete även mitt intresse. Inte att pussla ihop scheman till personalgruppen, skriva veckobrev eller laminera namnskyltar men att läsa, diskutera och lära!

Lärare får kritik från så  himla många håll. Från vår major Björklund, från media och självutnämnda experter. Vi kan väl låta bli att kritisera varandra i det här avseendet. Låt oss spendera loven på det sätt som får oss att må bra.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s