En bakgrund

Jag heter Johanna. Jag är 23 år och jag kan redan nu berätta att ja, jag tycker verkligen om korta meningar. Ibland säger jag att jag är ”färdig lärare” men det är en stor lögn. Även om jag hade tagit tag i den där sista resttentan och ansökt om examen hade jag inte varit färdig lärare. Kanske ska jag istället börja presentera mig som ”livrädd nästan-lärare”?

Hur som helst, min farmor var lärare och båda hennes föräldrar likaså. Min farfar var lärare och min faster och min farbror är lärare. Flera av mina kusiner är lärare. Min sambo är lärarstudent. Alla var/är de fantastiska. Skorna känns inte bara en storlek för stora för att lyckas fylla.

Jag hade nog bangat om det inte vore för att jag verkligen vill det här. Flera nätter i rad har jag spenderat på UR Play, på lärarbloggar och i favoritböcker från lärarprogrammet. Jag kommer nog vara rädd ett tag till men som kloka Ann-Marie Körling sa ”Det är helt riktigt att vara rädd. Var det! Förvalta den rädslan och byt så småningom om ordet till ansvar om, vilja att utmanas, beredskap för hur verkligheten ser ut och håll dina sinnen öppna för barnen, eleverna eller de ungdomar du möter. Jag delar din rädsla. Men jag läser in den som den tyngd av ansvar du har att axla. Din yrkesroll är stor, viktig och svår. Det är inget att hymla om. Grabba tag i dokumenten: Tillåt dig att förvalta området av egen utveckling dessa ger; Vill, vågar och kan!”

Min nya livrädd nästan-lärare-blogg är ett sätt att reflektera, våga, resa, lära och kommunicera. Jag vill, jag vågar och jo, jag kan!

Annonser

4 reaktioner på ”En bakgrund

  1. Vet du? Jag tycker i alla fall att det känns tryggt att människor som du, och speciellt du (snart) är lärare idag. Det är verkligen skitroligt att läsa det du skriver här, det får mig att tänka på den där boken du fick av din mamma med roliga saker som du sagt under din uppväxt. Och den får mig att le.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s